Persbericht Ja dat kan

Over Luisterkind

De Luisterkind Methode is een zachte en doeltreffende manier van werken, waarbij we op een diepere laag in de mens afstemmen om daar de antwoorden op vraagstukken naar boven te halen. Ik ben van mening dat ieder mens zijn of haar antwoorden in zichzelf heeft zitten. Het is een kwestie van de eigen kracht aanwakkeren, het lef hebben om naar jezelf te kijken, zelf de oplossingen aan te willen dragen en zelf je pad naar geluk weer terug te vinden. Een Luisterkindwerker is de schakel die je daarbij helpt.

Met een Luisterkind-afstemming werken we op afstand, waardoor er geen belasting is voor het kind, geen reistijd en reiskosten voor de ouders, geen verzuim van school, geen praktijkruimte waar het kind aan moet wennen, geen wachtkamer en geen klok die de minuten naar de volgende cliënt wegtikt. We hebben één gesprek met het kind nodig om concrete stappen te kunnen zetten, handvatten aan ouders te kunnen aanreiken en oplossingen door te voeren. Geen lange trajecten met torenhoge kosten en zware belasting voor ouder en kind. Wij horen waar het schort bij het kind, wat de oplossingen zijn, waar er zelf actie ondernomen kan worden en waar ouders mee kunnen helpen. Een Luisterkindwerker is een intermediair tussen ouder en kind.  De resultaten zijn vaak verbluffend, verrassend en iedere keer worden wij Luisterkindwerkers er ook weer enorm blij van als we zien hoe de positieve veranderingen direct of in korte tijd zichtbaar worden.

Met deze manier van werken kunnen we ook luisteren naar kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen in coma, kinderen die zich verbaal niet kunnen uiten door welke oorzaak dan ook. Hoe mooi is het, dat je 100%helder krijgt wat het kind nodig heeft. En dan niet vanuit een plan wat op vele kinderen wordt toegepast, maar helemaal specifiek afgestemd op dat ene kind, puur omdat hij of zij zelf kan aangeven waar de wensen liggen, letterlijk!

Ik ben Diana van Beaumont, grondlegger van de Luisterkind Methode en ik gun ieder mens op deze wereld de juiste inzichten en de juiste stappen naar geluk! En dat ik daar met mijn Luisterkind Methode een bijdrage aan kan leveren is voor mij een groot cadeau. Het wordt tijd dat de wereld gaat beseffen wat Luisterkind kan betekenen, dat het in combinatie kan met welke vorm van zorg dan ook, voor welk vraagstuk in ieders leven dan ook. Geen doelgroep is uitgesloten, geen leeftijd te oud of te jong, Luisterkind is voor een heel leven, voor ieder mens op deze aarde!

Diana van Beaumont – Hendriks

Persbericht

De campagne

Deze campagne is opgezet om meer naamsbekendheid aan Luisterkind te geven. Er zijn zoveel kinderen die op welke manier dan ook niet fijn in hun vel zitten. Ik heb er in de visuals een aantal benoemd, maar je begrijpt dat dat maar een kleine greep is geweest. Met deze campagne wil ik aangeven dat het echt mogelijk is, dat het echt een haalbare kaart is om die problematiek aan te pakken. Zelfs wanneer de reguliere gezondheidszorg er geen antwoord meer op heeft, blijkt dat Luisterkind wel die verandering in werking kan zetten.
Geef de kinderen de ruimte om het te zeggen, hoe jong ze ook zijn, ze kunnen het aangeven, zelf. Ze mogen het uiten, hun vragen stellen en met ons Luisterkindwerkers in gesprek gaan. Dan heb je een basis, dan weet je waar het schort en dan weet je exact waar hulp nodig is. Zij vertellen het wel, wij Luisterkindwerkers hoeven alleen maar tijd en ruimte te maken.
Niet werkend vanuit vastgestelde stappen, maar ieder kind als nieuw puur mens zien, zonder welke beperking of label dan ook. Liefde, luisteren, oplossen, Luisterkind… Luisteren, meer is er niet nodig!

Ik hoop van harte dat je je hart opent voor de Luisterkind Methode en mij meehelpt om de kinderen van de wereld hun geluk weer terug te laten vinden en te laten genieten van hun leven!
Ik heb jou als redacteur/journalist/tekstschrijver/presentator/mens met liefde voor kinderen nodig. Ik ben bereid om met je in gesprek te gaan, om je vragen te beantwoorden, om voorbeelden te geven, om je te vertellen wat mijn plannen zijn en om te laten zien wat Luisterkind kan doen. Ook al klinkt het voor jou wellicht nog vaag en wazig, dat is het niet en dat ben ik als mens ook niet. Laat mij het je vertellen, laat mij je meenemen en laat mij je laten zien wat voor prachtige resultaten er zijn!

De kinderen kunnen het niet alleen, ik kan het niet alleen… laten we het met elkaar doen… want… Ja Dát Kan!

Dankjewel.


Hieronder tref je per visual een korte case waarbij ik de vraagstelling van de ouder, de oplossing vanuit het kind en het uiteindelijke resultaat heb weergegeven.
Een kleine greep uit de duizenden Luisterkind-afstemmingen die ik in de afgelopen jaren gemaakt heb.

Voor je kind weer een veilig gevoel in de klas?

Case:

Input van ouder
Onze dochter van 13 jaar voelt zich onzeker op school en wordt daardoor gepest, thuis trekt ze zich terug.
Gesprek
Het meisje geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat ze heel creatief is en niet helemaal [Lees meer]


Zonder angsten de nacht door, laat het voor je kind geen droom blijven.

Case:

Input van ouder
Iedere nacht worden we wakker gemaakt door onze dochter van zes jaar. Ze ligt dan te gillen in haar bed met het kussen over haar hoofd. Het duurt lang voor ze tot rust is en we mogen de slaapkamer niet uit tot ze in slaap valt.
Gesprek
Het meisje geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat er op de dag zoveel prikkels… [Lees meer]


Stoppen met agressief gedrag in de klas. Is dat mogelijk?

Case:

Input van ouder
Onze zoon is op school zo bazig en heeft een grote mond tegen de leerkrachten. Hij stookt de andere jongens op en hij gaat ook grenzen over met het kapotmaken van spullen. Hij blijft iedere keer weer die grenzen opzoeken en kijken hoe ver hij kan gaan.
Gesprek
De jongen geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat hij zich niet gezien en gehoord … [Lees meer]


Zusjes samen spelen, de familie weer in balans.

Case:

Input van ouder
Onze jongste dochter van acht jaar terroriseert hier thuis de hele boel. Bovenal pest ze haar oudere zus, ze spuugt, schopt en weigert te luisteren naar wie dan ook. Op school is ze poeslief, echt het tegenovergestelde.
Gesprek
Het meisje geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat ze graag al groter is dan haar… [Lees meer]


Loskomen van de stempel huilbaby en rustig slapen, voor iedereen fijn.

Case:

Input van ouder
Onze dochter van 8 maanden oud doet niets anders dan huilen. Vooral ’s nachts. We zijn bekaf en hebben alles al geprobeerd. Ook de huisarts en het consultatiebureau weten het niet meer. We zouden graag van haar vernemen wat er mis is.
Gesprek
Het meisje geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat ze de verbinding tussen vader en moeder mist. Ze… [Lees meer]


Een leven zonder faalangst? Hoe fijn is dat voor jouw kind!

Case:

Input van ouder
Onze zoon is 11 jaar en plast met regelmaat nog in bed. Hij durft daardoor ook niet bij vriendjes te logeren.
Gesprek
De jongen geeft in de Luisterkind-afstemming aan dat hij de lat enorm hoog heeft liggen, dat hij voor zichzelf niets…  [Lees meer]

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *